Vandra i korsets tecken!

Så är hösten här igen och vi kan se tillbaka på en fin (om än lite väl blöt!) sommar på Kägelholmen. Serveringen, musikkvällar och gudstjänster har varit välbesökta och vi får be och hoppas att många har fått med sig goda erfarenheter och Gudsmöten. En nyhet för i år – och ett trevligt inslag! – var vernissage/konstutställning med visning av Anna-Carin Carlssons konstverk. Till församlingen har bl.a. inhandlats verket ”Ett kors för alla”, som nu pryder församlingsvåningen. 

Steg för steg drar församlingens verksamheter igång för en ny termin. På tisdagarnas Bibel & bön läser vi ur Första Korinthierbrevet, samtalar och ber för såväl den lilla som den stora världen. Den 20 september är det terminsstart för Träffpunkt Norr, där Backspegeln, Litteraturgruppen, Stickgruppen och Bibelgruppen fortsätter som tidigare. På onsdagarna mellan Träffpunkt, ojämna veckor, inbjuder vi till Öppen kyrka. På torsdagarna övar Edsbyn Soul Children och laddar inför deltagande på den nationella Soul Children-festivalen i Örebro sista helgen i oktober. Kören har flera uppsjungningar inplanerade i höst och har kunnat glädjas åt påfyllning i stämmorna. Söndagsklubben för barnen träffas under gudstjänsttid ett par gånger per månad. I dag (14/9) drar den med frikyrkorna gemensamma konfirmationsläsningen igång i Smyrnakyrkans lokaler. Den 18 november inbjuds vi till Lördagsmys igen, med tacos och umgänge. 

Det är min förhoppning att vi som församling genom våra verksamheter och mötesplatser ska kunna förkroppsliga något av visionen om att vara En kyrka för hela livet, väl medveten om att det alltid går att göra mer. Har du förslag på verksamheter eller mötesplatser som du vill se växa fram i vår församling? Vad drömmer du ska hända i församlingen? Vad längtar du efter? Välkommen att höra av dig om du vill samtala om dessa frågor! På församlingsmötet den 26 november, kyrkoårets sista dag, finns det också tillfälle att uppmärksamma dem. 

Intryck från kyrkokonferensen i Helsingborg

En kort redogörelse från Anita och Per-Olov Olars, som har representerat Edsbyns Missionsförsamling som ombud i årets kyrkokonferens, först digitalt 3-5 september och sedan på plats i Helsingborg 8-10 september:

När detta skrivs är vi nyligen hemkomna efter en lång resa från Helsingborg. Det var både intressant och inspirerande att delta i kyrkokonferensen. Dagarna var fullspäckade med andakter, seminarier, förhandlingar, konserter och gudstjänster. Däremellan åt vi, samtalade med andra konferensdeltagare och hann även med korta promenader. Vädret under konferensen var varmt och soligt. Höjd-punkten var den avslutande gudstjänsten, när vi fick vara med om att David och 27 andra ordinerades till pastorer och diakoner. Det var en gripande högtidsstund. Vi vill tacka församlingen, att vi fick förtroendet att vara ombud. Nästa är blir kyrkokonferensen i Göteborg 14-18 augusti. /Anita och Per-Olov Olars

Ordinationen upplevde jag i sanning som en stor högtids-stund, som jag kommer att bära nära mitt hjärta för alltid. Jag känner en djup glädje och frid över att så konkret, inför Gud och den församlade kyrkans gemenskap, ha fått bejaka ordinationens löften och ta emot uppdraget att vara Kristi tjänare i församling och samhälle. Jag tackar för församlingens stöd och förböner! Som gåva av Equmeniakyrkan fick jag ett litet träkors i olivträ, att hålla i handen under bön eller gripa tag i av tacksamhet. Nu får vi tillsammans vandra vidare i korsets tecken, i den kärlek som inte ger upp för något – inte ens döden!

† Frid och allt gott! /David Arwe