Nytt om Böneveckan för kristen enhet 18–25 jan

Mellan den 16 och 23 januari 2022 skulle kyrkorna i Edsbyn enligt ursprunglig planering gemensamt ha uppmärksammat Böneveckan för kristen enhet. Böneveckan är världens största ekumeniska manifestation som genomförs samtidigt i cirka 120 länder. Emellertid förhindrar den ökande smittspridningen våra gemensamma samlingar och därför uppmuntras vi som enskilda församlingar och kristna att delta i böneveckan där vi finns.

”En stjärna i öster  vi kommer för att tillbe Kristus”

Matteusevangeliet 2:1–12

I tider av pandemi som vägrar släppa greppet om världen uppmuntrar vi varandra att delta i Böneveckan för kristen enhet den 18–25 januari. Våra planerade ekumeniska samlingar med de andra kyrkorna i Edsbyn har vi fått ställa in pga den ökande smittspridningen, men vi uppmuntrar till enskild bön i hemmen, samt så håller vi Missionskyrkan öppen för bön och bibelläsning den 18–25/1 kl. 11 och kl. 19 (med undantag för fre kväll 21/1, då den ekumeniska bönegruppen samlas i församlingsvåningen enligt ordinarie planering). En av våra pastorer kommer att finnas på plats och leda samlingen. Se vår kalender för aktuell information!

Vi får glädjas åt gåvan att där vi finns ändå kunna bedja i gemenskap med kristna systrar och bröder världen över. Läs mer på Sveriges kristna råds hemsida om böneveckan, vars tema i år är utarbetat av Kyrkornas råd i Mellanöstern. Nedan finner du ett dokument för nedladdning eller utskrift med förslag på bibeltexter och böner för varje dag under böneveckans åtta dagar. (Vi kommer utgå från detta underlag under samlingarna i Missionskyrkan.)