Merry Christmas Everyone!

Den julhälsningen fick vi av Edsbyn Soul Children när de inbjöd till offentlig julavslutning den 7 december. Det blev en fin kväll med julstämning på topp tack vare ett varierat program av både svängiga och finstämda sånger om stjärnan i öster, som visar vägen till barnet i krubban. Det femtontal barn och ungdomar som sjungit i kören under hösten har haft en händelserik termin, där höjdpunkten var resan till den stora Soul Children–festivalen i Örebro den 27–29 oktober. Där deltog 14 ungdomar och 5 ledare från Edsbyn tillsammans med 500 barn/ungdomar och ledare från Sverige och Norge. Helgen inleddes med en invigningsfest i Immanuelskyrkan, fortsatte med en övningsdag på Hjalmar Bergman–teatern och konsert med Soul Children Mass Choir, och avslutades med uppträdande på söndagsgudstjänsten i Filadelfiakyrkan. Det var häftigt att se hur sånger och koreografi bildade en mäktig helhet tillsammans med denna jättekör. Härligt också att se deras sångglädje och fina kamratskap med varandra! Vi är mycket tacksamma till Vasakyrkan för att de så generöst upplät sina lokaler så vi kunde bo centralt och smidigt!

En kyrka för hela livet?

Helgen 10–11 februari blir något av en församlingshelg. På lördagen kl. 16 inbjuds vi till församlingsafton med visning av filmen Frikyrkans historia och efterföljande samkväm, servering och samtal. Samtalen leds av välbekante Per Knutsson, numera församlingsutvecklare på Region Mitt, och kommer kretsa kring hur vi som församling med våra verksamheter och mötesplatser ska kunna förkroppsliga Equmeniakyrkans  vision om att vara En kyrka för hela livet. Här får vi tänka fritt och komma med tankar och förslag om vad vi vill ska hända i vår bygd och vår församling. Vad drömmer du ska hända i vår församling? Har du förslag på verksamheter eller mötesplatser som du vill se växa fram? Vad längtar du efter? Välkommen att delta på en inspirerande kväll  omkring dessa frågor! Dagen därpå, den 11 februari, firar vi församlingens årshögtid med festgudstjänst och efterföljande årsmöte.

Se vilket hopp han har kallat oss till! 

Se vilket hopp! är namnet på den satsning på bibelläsning som Equmeniakyrkan står bakom och som vår församling ansluter till under år 2024. Efesierbrevet kommer att vara i fokus med hjälp av en bibelläsningsplan, andaktsbok och en prediko-serie i ett alternativt kyrkoår.  Se vilket hopp! är Paulus uppmaning till församlingen i Efesos och också till var och en av oss. En uppmaning att se det hopp som Jesus Kristus har kallat oss till – hoppet om det rike, fredsriket, som till sist ska innesluta och omfatta allt och alla.

En fridfull jul och ett gott nytt år önskar jag dig!David Arwe