”I denna ljuva sommartid, gå ut…”

Utdrag ur Församlingskontakten 12 juni – 27 augusti 2023:

Så har våren passerat revy och vi är inne i den kanske vackraste av tider på året, försommartiden. Och en synnerligen variationsrik vår har det varit! För egen del har det varit både stimulerande, välsignat och stundtals hektiskt att vara involverad i de olika sammanhang vi står i som församling, såväl enskilt som tillsammans med andra kyrkor i bygden.

En av ett par höjdpunkter som förtjänar att nämnas är det fina Valborgsmässofirandet på ett mycket välbesökt Kägelholmen, där jag bl.a. fick förtroendet att hålla vårtal inför en blandad skara åhörare. Vilken fin och viktig mötesplats vi får förvalta på Kägelholmen! En annan höjdare var den resa till Riga i maj som jag åkte på som ledare i frikyrkornas gemensamma konfirmationsarbete. En liten men härlig grupp på sex ungdomar fick bo på lägergård, besöka minnesplatser från andra världskriget, bidra i hjälparbete för fattiga familjer och förstås – ha riktigt kul med bad och lek! Utöver allt annat har jag under våren lyckats avklara det sista av mina teologistudier, så nu ser jag förväntansfullt fram emot ordinationsgudstjänsten på kyrkokonferensen i Helsingborg den 10 september!

Från mars till början av juni har  vi provat att inbjuda till Öppen kyrka på onsdagsförmiddagar, ojämna veckor. Ett dussintal personer har träffats för att fika, samtala och bara vara. Ibland har vi avslutat med en enkel andakt i kyrksalen. Vissa onsdagar har föräldrar deltagit från det integrationsprojekt som Birgitta Bomark driver för Rädda Barnen. Till hösten hoppas vi kunna fortsätta att mötas på detta sätt över generations- och kulturgränser. Välkommen med du också!

Gudstjänst, kultur och café på Kägelholmen

Vi har att se fram emot en sommar på Kägelholmen fylld av gudstjänster och kulturupplevelser i olika former! Serveringen bemannas av ungdomar från bygden och är öppen 26 juni – 6 augusti, 13:30–20:00 mån–lör samt från kl. 12 på söndagar. Gudstjänst firas varje söndag och under ett antal lördags-kvällar inbjuder vi till Musik i sommarkväll med sångare/musikanter från när och fjärran. Jag vill slå ett extra slag för midsommarfirandet då vi gästas av musikfamiljen Timan Olofsson, Forsa, som bjuder på en gospel- och allsångskonsert.  Missa heller inte möjligheten att gå på vernissage på midsommardagen: Anna-Carin Karlsson, Falun (f.d. Edsbybo), ställer ut sina verk på temat Utanför ramarna. Nytt för i år, till sist, är Lyskväll den 26/8, med marschalltändning, servering samt sångprogram av gruppen Melomani, Rengsjö.

Med önskan om Guds nåd och frid i sommartid!
David Arwe